Over Ceres

Een van de bestudeerde asteroïden in de astrologie is Ceres. Ceres is in de Griekse mythologie de moeder van de aarde en godin van de landbouw. Haar dochter is Persephone, die ze verliest aan Pluto uit de onderwereld. Ceres is hierom ontroostbaar. Uiteindelijk mag Ceres van de goden de helft van het jaar bij haar dochter zijn, het is dan lente en zomer. In de herfst en winter verblijft Persephone bij Pluto in de onderwereld en is Ceres moederziel alleen.

Een heel palet aan vragen en thema’s rondom de cyclus van het leven is verbonden met de symboliek van Ceres: hoe voed jij jezelf? Hoe ben je (op)gevoed als kind? Hoe voed jij je kind op? Hoe ga je om met verlies en rouw? Hoe zorg jij voor anderen? Hoe ga je om met emotionele veranderingen in je leven? Wat breng jij in deze wereld? Door in te zoomen op Ceres in je horoscoop vind je antwoorden op deze vragen.

Tijdens mijn studie astrologie werd ik moeder van twee dochters. Hun komst veranderde mijn leven. Om met Vasalis te spreken “Als grote bloemen kwamen zij uit ’t blauwe duister”. De mythe van Ceres spreekt tot mijn verbeelding als het gaat om de thema’s liefde en verlies en de manier waarop deze onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Betekenisvol kan ‘mijn’ Ceres voor jou zijn in mijn praktijk, omdat ik door goed naar je te luisteren en je horoscoop nauwkeurig te bestuderen iets van mijn eigen wijsheid kan meegeven.

Ceres - Praktijk voor Astrologie